Anasayfa
Yenilenebilir Enerji Nedir?

Yenilenebilir Enerji, Doğanın Bir parçası olarak sürekli devam eden doğal süreçlerdeki enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynakları genel tanım içerisinde tanımlayacak olursak güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji, hidrolik enerjisi, biyokütle enerjisi ve hidrojen enerjisi olarak sıralanabilir.
En geniş tanımıyla , yenilenebilir enerji kaynakları; doğal süreçteki enerji kaynağından alınan enerjiye eşit oranda veya kaynağın tükenme hızından daha çabuk bir şekilde kendini yenileyebilmesi ve kendini yeniden dönüştürebilmesi olarak tanımlanır. Örneğin, güneşten elde edilen enerji ile çalışan bir teknoloji bu enerjiyi tüketir, fakat tüketilen enerji toplam güneş enerjisinin yanında çok küçük kalır. En genel yenilenebilir enerji şekli güneşten gelendir. Bazı formlar güneş enerjisini ve rüzgâr gücünü depolar.
Yenilenebilir yani sistematik dönüşümlü enerjinin; tesisler, hayvanlar ve insanlar tarafından kalıcı olarak tüketilmesi mümkün değildir. Fosil yakıtlar, çok uzun bir zaman çizelgesi göz önüne alındığında teorik olarak yenilenebilir iken, istismar edilerek kullanılması sonucu yakın gelecekte tamamen tükenme tehlikesi ile karşı karşıyadır.
KOMPANZASYON
Sanayi çalışma sistemlerinin en önemli enerji ihtiyacı elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisini bu sistemlerde kullanırken bir yandan da verimli kullanmak gerekir. Bu durum, endüstriyel işletmelerde kompanzasyon sistemleri ile sağlanır. Öyleyse kompanzasyon nedir? Bu işletmeler için neden önemlidir?
Sanayinin olmazsa olmazı elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisinin üretilmesinde ve dağıtılmasında en önemli 4 önemli faktör bulunmaktadır.
Bunlar Sırayla ; Kalite – Süreklilik -Yeterlilik – Ucuzluk olarak sıralanabilir.